Méz és Lekvár

MENÜ

Méhkaptárak

 

 

MÉHKAPTÁRAK

(Kb. 40-50 db lesz belőle)

 

Hozzávalók:

Tészta:

25 dkg darált dió

25 dkg porcukor

30 dkg darált keksz

2 db tojásfehérje

 

Töltelék:

2 db tojássárgája

1 db egész tojás

3 evőkanál kristálycukor

1 evőkanál liszt

2-3 evőkanál tej

2-3 rúd csokoládé

40-50 db rumba áztatott kimagozott meggy

15 dkg margarin

 

Továbbá:

2 db ostyalap (készen kapható, a méretük 39 x 28 cm).

Kristálycukor, csokimáz.

 

 

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd kibéleljük vele, a porcukorral, vagy olajjal meghintett méhkaptár formát (található műanyagból is, de nagymamáink régi fából készült formái is jók).

 

Az ostyalapokat bevizezett, majd alaposan kicsavart konyharuhák közé fektetjük. Ha picit mepuhultak (vigyázat, nem eláztatni) kerekeket nyomkodunk ki belőlük, akkorákat, mint a formák talpa. Használhatunk pogácsaszaggatót, vagy poharat, lényeg, hogy a mérete azonos legyen a kaptárak talpával. 40-50 db lapocskánk legyen.

 

A tölteléket megfőzzük, csak épp, hogy besűrűsödjön, és mikor kihűlt kikeverjük a margarinnal. Ezzel töltjük a tésztát, majd mindegyik közepébe egy-egy szem meggyet nyomunk, majd a kerekre kiszabott tortalapra borítjuk.

 

Picit hidegre tesszük, majd bevonjuk csokimázzal, vagy kristálycukorba forgatjuk.

 

Nagyon finom, nekem az egyik kedvencem!

  

  

 

Menü

Szavazás

Menyire tetszett az oldal?
szuper
elmegy
háááááátt
Asztali nézet